Hoe krijg ik mijn kind meer in beweging

Hoe krijg ik mijn kind meer in beweging?

Voldoende beweging is enorm belangrijk, zeker op jonge leeftijd. Indien jij vroeg begint met een sportieve levensstijl, zal dit positief bijdragen aan jouw ontwikkeling en jou bovendien stimuleren om in de toekomst een sportieve levensstijl aan te houden. Als ouder is het verstandig om jouw kind te stimuleren voldoende in beweging te komen. Maar hoe doe je dat?

Het kan erg lastig zijn om jouw kind van de bank te trekken en naar buiten te sturen. Mede door de digitalisering is het erg aantrekkelijk geworden om gehele middagen op de bank achter een scherm te spenderen, al is dit niet goed voor jouw gezondheid. Ben jij benieuwd op welke manier jij jouw kind kunt stimuleren meer te bewegen? Dit zijn onze tips.

Wees enthousiast

Als ouder ben je het voorbeeld voor jouw kind. Indien jij enthousiast tegenover een situatie staat, zoals het sporten, zal jouw kind volgen. Het is belangrijk dat jij jouw enthousiasme rondom beweging uit richting jouw kind. Op die manier zal jouw kind het bewegen als iets enthousiasts en positiefs beschouwen, waardoor hij of zij sneller in beweging zal komen. 

Geef het voorbeeld

Het is voor een kind onbegrijpelijk als jij hem of haar de opdracht geeft buiten te spelen, terwijl jij op de bank een film aan het kijken bent met een bak popcorn ernaast. ‘Maar jij doet dat toch ook niet?’. Kinderen zien hun ouders als hun voorbeeld en doen hen na. Indien jij op de bank ligt, zullen zij minder snel uit initiatief naar buiten gaan. Het liefst ploffen zij ook op de bank. Door ook in beweging te komen, denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een voetbalwedstrijd met voetbaldoeltjes of verstoppertje in de buurt, zullen zij al te graag meedoen.

Vaker te voet of met de fiets

Het is gemakkelijk om boodschappen te doen met de auto, al is dit niet raadzaam gezien de gezondheid. Indien jij streeft naar meer beweging, zal jij gemakkelijk lopend de supermarkt kunnen bereiken. Jij kunt de boodschappentassen met het karretje thuis afzetten en vervolgens teruglopen om het karretje terug te brengen. Op die manier hebben jullie de dubbele afstand afgelegd. Neem in die situaties ook vooral de kinderen mee om te laten zien dat locaties ook te voet of met de fiets te bereiken zijn.

Zet de kinderen op een sport

Samen in beweging komen is een stuk leuker dan alleen. Hierdoor is het raadzaam om jouw kind op een teamsport te zetten. De kinderen zullen hoogstwaarschijnlijk vriendschappen sluiten en met plezier naar de trainingen gaan. Op die manier leren de kinderen met plezier te sporten, waardoor beweging niet langer als verplichting wordt gezien. 

Sportieve omgeving

Indien een kind zich bevindt in een sportieve omgeving, zal hij of zij sneller zelf in beweging komen. Met een sportieve omgeving wordt een omgeving met sportattributen bedoeld, zoals een hockeydoel, springtouw of voetbalgoals in de tuin neer te zetten. Deze attributen nodigen de kinderen uit om met plezier in beweging te komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *