FSC keurmerk voor houten tuinmeubelen

Heb je houten tuinmeubelen in je tuin staan? Of ben je van plan om houten tuinmeubelen te kopen? Denk dan aan het FSC keurmerk. Het FSC-certificaat is een soort label dat aangeeft dat het hout afkomstig is uit duurzaam bosbeheer. Het FSC keurmerk is het eerste wereldwijde systeem voor het etiketteren van producten die zijn geproduceerd uit duurzaam beheerde bossen of andere vormen van hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen.

Forest Stewardship Council
De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale niet-gouvernementele organisatie die verantwoord beheer van de bossen in de wereld bevordert. Als een bedrijf bijvoorbeeld houten meubelen produceert en ze willen dat hun product een FSC-certificaat heeft, moeten ze ervoor zorgen dat hun leveranciers ook door de FSC zijn gecertificeerd. Ze zullen er ook voor moeten zorgen dat alle andere processen in hun productieketen duurzaam bosbeheer volgen.

Het proces
Het FSC-certificeringsproces zorgt voor veel voordelen voor het milieu, gemeenschappen, industrie en consumenten:

– Duurzaam beheerde bossen betekent gezonde populaties en leefgebieden van wilde dieren;

– Minder kans op overstroming;

– Verminderd risico op bodemerosie;

– Minder impact op de waterkwaliteit;

– Een stabiel klimaat met verminderde CO2-uitstoot;Het systeem
Het systeem is onafhankelijk ontworpen door degenen die het gebruiken en is gebaseerd op een reeks normen die zijn ontwikkeld door jarenlange ervaring met sociale verantwoordelijkheid, milieubescherming en duurzaam bosbeheer. Er zijn twee certificeringsniveaus – gecontroleerd hout of certificaat voor bosbouw in beheersketen – die worden bepaald door de behoeften van de gebruiker en hoe hij ervoor kiest om het certificaat op zijn producten te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *