beste raamdecoratie voor de zomertijd

De beste raamdecoratie voor de zomertijd

Vochtigheid en hitte. Als dit de eerste twee woorden zijn die in je opkomen als je aan de zomer denkt, dan is het misschien niet je favoriete tijd van het jaar. Voor velen is de zomer een tijd voor leuke activiteiten zoals picknicks, barbecues en festivals. Maar als de overdadige hitte die de maanden juni, juli en augustus met zich meebrengen je dwingt om van dit soort evenementen weg te blijven, dan ben je gewoon geen zomermens. Bovendien blijft de hitte die deze maanden met zich meebrengen niet alleen beperkt tot de buitenlucht, ze vindt ook een manier om je huis binnen te sluipen, waardoor je nog meer een hekel aan het seizoen krijgt.

Dus hoe hou je die ongewenste hitte buiten? Blaas je gewoon je airco op? Zeker, dat kun je doen, maar het is zeker niet kosteneffectief en ook geen erg milieuvriendelijke manier om het comfortabel te houden. Een erg goeie oplossing hiervoor is door je ramen te bedekken met moderne raamdecoratie die je helpt je huis te isoleren.

Houd de zon van buiten tegen

Wat als we je vertelden dat je een raamdecoratie kunt hebben zoals bamboe jaloezieën of houten jaloezieën die je controle geeft over de UV stralen van de zon van buitenaf en dat je deze raamdecoratie ook kunt gebruiken in buitenruimten zoals een veranda of net aan de buitenkant van je raam. Raamdecoratie voor buiten geef je die controle over die schadelijke UV stralen en fungeren als een geweldige manier om de zon tegen te houden en zonnewarmte te voorkomen.

Wat nu als we je vertelden dat deze raamdecoratie met een druk op een knop te bedienen is. Met gemotoriseerde raamdecoratie kun je dit bereiken. Ze zijn uiterst handig als je je jaloezieën of rolgordijnen op een tweede verdieping of hoger wilt zetten, want je kunt ze bedienen zonder naar buiten te hoeven reiken of een ladder op te gaan. Met een afstandsbediening kun je de gemotoriseerde jaloezieën bedienen om ze naar behoefte te openen en te sluiten en je de nodige lichtregeling te geven, zodat je in de zomer kunt helpen koel te blijven.

Houd de hitte buiten

Airconditioning is tegenwoordig een noodzaak geworden voor moderne woningen in steden. Door de klimaatverandering wordt het weer onvoorspelbaarder en extremer en warme zomers veranderen in zeer hete. Met dat feit ben je gedwongen je AC meer en meer te gebruiken, waardoor je huis comfortabel blijft, maar ook je zuur verdiende geld opeet. Met de hierboven genoemde raamdecoratie kun je helpen die warmte buiten te houden en de AC minder te gebruiken, wat je energie-efficiëntie verhoogt, je koolstofvoetafdruk verlaagt, en je helpt op je energierekeningen te besparen. Duurzaam leven wordt steeds noodzakelijker, gezien de huidige koers van de planeet. Je huis energiezuiniger maken is een geweldige manier om dit te doen, want je hoeft je geen zorgen te maken dat je je AC te veel laat knallen. Door de zomerse hitte buiten te houden met de nodige raambekleding bereik je dit, en help je de planeet en ons allemaal, al is het maar stapje voor stapje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *