3x tips voor een mooie, maar onderhoudsvrije tuin

Rondvliegende vlinders, kleurrijke bloemen en de geur van pas gemaaid gras: het hebben van een mooie tuin biedt veel rust en ontspanning. Echter is het dan wel van belang dat je de tuin zo inricht dat hij maar weinig onderhoud vraagt. Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet, maar door middel van onze tips kun je de tijd van het onderhoud aanzienlijk beperken. Wil je weten hoe je dat kunt toepassen op jouw eigen tuin? Lees dan snel verder. 

De juiste planten

De meeste mensen zijn het eens met de volgende punten: zonder planten is een tuin geen tuin en veel planten in de tuin betekent ook veel onderhoud. Toch is dit niet helemaal waar. Je kunt namelijk gewoon kiezen voor onderhoudsvriendelijke planten, zoals Margrieten, Geraniums en Lavendel. Ben jij meer van de tuintrend ‘strak & modern’? Kies dan voor siergrassen. Als je een haag in je tuin wilt, kies dan voor een haag die langzaam groeit, zoals de Taxus. Om te voorkomen dat je vaak de tuin in moet, adviseren we je om niet veel verschillende soorten planten en bloemen te kiezen. Heb je helemaal geen groene vingers en wil je het onderhoud volledig uitbesteden? Dan kun je altijd nog de hulp van een hoveniersbedrijf in Beilen inschakelen. 

Automatisch bewateren

Het gazon of de plantenborders hebben genoeg water nodig, maar zeker in de zomer is het soms lastig te bepalen hoeveel water ze moeten hebben. En wie zorgt er tijdens jouw vakantie voor de plantjes in de tuin? Met een irrigatiesysteem zijn die zorgen verleden tijd. De planten kunnen via slangen druppelsgewijs worden voorzien van water en er kan zelfs een sprinklersysteem in het gazon worden geplaatst welke je met een app kunt bedienen. Zo hoef jij nooit meer met slangen in de weer! 

Bestrating? 

Veel mensen die een onderhoudsvrije voortuin of achtertuin willen, bestraten een zo groot mogelijk deel van hun tuin. Men denkt dat dit om minder onderhoud vraagt, maar niets is minder waar. Juist een kale, bestrate grond heeft de neiging om bevuild en begroeid te raken. Denk aan het vegen van bladeren, voegen schoonmaken, alg en onkruid verwijderen. Als je toch kiest voor bestrating, kun je het beste gaan voor grote tegels die kunnen ingevoegd met voegmiddel. Een andere optie zijn keramische tegels. Deze tegels zijn gecoat met een harde toplaag, waardoor deze minder snel vies worden of beschadigd raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *